FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arapska liga će tražiti punopravno članstvo Palestine u UN-u

Autor: bnov
DOHA, 14. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Arapska liga podnijet će zahtjev UN-u da primi Palestinu u punopravno članstvo, izjavio je u četvrtak nakon sastanka u Dohi tajnik te panarapske organizacije Nabil al-Arabi.

"Arapska liga odlučila je obratiti se UN-u zahtjevom za priznavanjem palestinske države", izjavio je novinarima glavni tajnik Arapske lige.

Arapska liga obvezala se raditi na "osiguravanju međunarodne podrške priznavanju palestinske države u sklopu granica iz 1967. s glavnim gradom Istočnim Jeruzalemom", rekao je Al-Arabi.

Palestinski pregovarač Saeb Erakat izjavio je po završetku sastanka da je već "117 zemalja priznalo palestinsku državu" te da će susret u Dohi pokušati proširiti to priznavanje.

Punopravno članstvo u UN-u uvjetovano je potporom Vijeća sigurnosti UN-a, a stalni član tog tijela SAD, izraelski saveznik, najavio je da će uložiti veto na takvu odluku.

Nabil Abu Rudeina, glasnogovornik palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, izjavio je da su Palestinci odlučni dobiti priznanje palestinske države "s američkim vetom ili bez njega".

Palestina trenutno u UN-u ima status promatrača.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙