FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sibinjski načelnik Batinić iz pritvora dao ostavku

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD/SIBINJ, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, osumnjičen za malverzacije zemljištem u toj općini, iz istražnog zatvora je uputio pismenu ostavku na mjesto načelnika, koju je Općinsko vijeće sinoć prihvatilo, potvrdio je danas predsjednik Vijeća Ivica Galetić.

Batiniću i ostalim okrivljenicima u tom slučaju prošlog tjedna osječki Županijski sud produljio je istražni zatvor za još 60 dana. Početkom ovog tjedna Ivica Batinić pismenim putem je izvjestio općinsko vijeće kako podnosi neopozivu ostavku, a nakon primitka ostavke predsjednik vijeća Ivica Galetić sinoć je po hitnom postupku sazvao sjednicu općinskog vijeća.

"Na sjednici je od ukupno 15 pozvanih nazočilo 11 vijećnika. Nije bilo glasanja nego smo samo konstatirali zaključak o ostavci i proslijedili ga na adresu Ministarstva uprave", rekao je danas Galetić.

Za malverzaciju zemljištem u Općini Sibinj uz načelnika Batinića osumnjičeni su i Ivan Mišković, vijećnik u općini Sibinj, general Mladen Kruljac, poduzetnik Ivan Rimac, Zdravko Sočković, predsjednik Skupštine Brodsko-posavske županije i županijske organizacije HDZ-a, te Željko Gabrić, autoprijevoznik. Pritvoreni su zbog sumnje da su općinu Sibinj oštetili za oko 16,5 milijuna kuna. Nakon jednomjesečnog pritovra, produljenje za još dva mjeseca zatražio je USKOK zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke

(Hina) xmvrk yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙