FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila obdukcija tijela Đure Brodarca, nalaz još nije objavljen

Autor: vsik
OSIJEK , 14. srpnja 2011. (Hina) - Obdukcija tijela jučer preminulog umirovljenog generala Đure Brodarca u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, u koju je iz osječkog zatvora prevezen dan prije zbog zdravstvenih tegoba, završila je, a nalaz će najprije dobiti istražni sudac koji je zatražio obdukciju, potom obitelj i odvjetnik, kazao je danas Petar Šale, odvjetnik pokojnog Brodarca.

U izjavi za Hinu rekao je kako će to potrajati nekoliko dana te ponovio kako bez obzira na rezultate obdukcije, „ostaje činjenica da je general Brodarac bio težak bolesnik te da su zatvorski uvjeti, uz visoku temperaturu, ubrzali odlazak čovjeka koji je branio Hrvatsku“. Dodao je kako je „istražni sudac koji je odredio jednomjesečan pritvor imao svu medicinsku dokumentaciju te kako je traženo da se general brani sa slobode, što je minimun koji se morao poštovati“.

Đuri Brodarcu pozlilo je 12. srpnja pa je iz zatvora prevezen na kardiološki odjel osječkoga KBC-a, a te noći na kardiološki odjel za intenzivnu njegu gdje je umro jučer ujutro poslije 8 sati. General Brodarac bit će pokopan sutra u 17 sati u Sisku, rekao je Šale.

Uz Đuru Brodarca zbog sumnje da su počinili ratni zločin na sisačkom području 1991. i 1992. osumnjičeni su Vladimir Milanković i Dragan Bošnjak kojima je kao i pokojnom Brodarcu 24. lipnja određen jednomjesečan pritvor.

Na stranicama osječkoga Županijskog suda objavljeno je da je istražni sudac danas donio odluku o obustavi kaznenog postupka protiv Đure Brodarca.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙