FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Sigurnost na moru 2011" u splitskom akvatoriju

Autor: mbur
ZAGREB, 11. kolovoza 2011. (Hina) - Djelatnici Lučke kapetanije Split jučer su proveli akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa "Sigurnost na moru 2011" u akvatoriju Lučke kapetanije Split, gdje su pregledali 21 brod, 11 jahti te 23 brodice, a zbog glisiranja u hvarskom kanalu izrečena je jedna kazna od tisuću kuna.

Samostalni Odjel za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćio je danas da su tijekom jučerašnje kontrole djelatnici Lučke kapetanije Split imali i četiri akcije spašavanja na području Tučepi, Baška Voda i Makarska.

Također, spašavana je i brodica kod Rta Pelegrin na otoku Hvar. Brodicu je nakon poziva za pomoć u tegalj preuzela brodica "RH 2 ST Trogir" te doteglila do luke zakloništa, gdje je odmotan konop koji se namotao oko propelera.

Nadzor pomorskog prometa obavljen duž obale od Ploča do Trogira, u akvatoriju Jelsa-Vrboska-Bol, otok Šolta i akvatorij Hvara, uključujući Paklene otoke, pri čemu je sudjelovalo šest brodica Lučke kapetanije Split i jedna Lučke kapetanije Ploče.

(Hina) xpp/xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙