FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krenuo 15. konjanički maraton u čast Dana pobjede

Autor: dpas
VOLODER, 5. kolovoza 2011. (Hina) - U čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, iz Volodera je jutros na sedmodnevni put dolinom Save dug 500 kilometara krenuo 15. konjanički maraton.

Šestero konjanika Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine - dvojica jahača i četiri jahačice, od kojih tri jahačice prvi put sudjeluju u tom tradicionalnom maratonu - putovat će nizvodno od Siska do Županje lijevom obalom Save, a posljednju dionicu završiti na desnoj obali u Orašju u bosanskoj Posavini.

"U sedlu" su Željko Petters, Domagoj Petters, Sanja Mlinar, Mihaela Trbušić, Sandra Čavlović i Iva Keleš.

Konjanicima je u ime pokrovitelja, Općine Popovača, sretan put poželio načelnik Josip Mišković. U ime Hrvatskih voda, domaćina ovogodišnjih dionica, a čime će maraton dati i obilježje i 135. obljetnici hrvatskog vodnog gospodarstva, sudionike je pozdravio Željko Uzel, voditelj kutinske Vodno-gospodarstvene ispostave.

Na spomenu i odavanju počasti žrtvama Domovinskog rata tim pothvatom, jahačima je zahvalio ratni zapovjednik 56. kutinske bojne HV Zvonimir Gregurić, a blagoslov uputio u vrijeme Domovinskog rata duhovnik te bojne vlč. Dragutin Toplak.

Ispraćaj je prigodnim programom upotpunio KUD "Moslavec" iz Volodera.

(Hina) xdpas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙