FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luka Bebić čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Autor: mbur
ZAGREB, 3. kolovoza 2011. (Hina) - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić je uputio čestitku građanima Republike Hrvatske istaknuvši kako akcija "Oluja" ostaje trajno nadahnuće i obvezujuća baština, naročito u suočavanju s novim izazovima.

"5. kolovoza 1995. godine, točno u podne, na kninskoj se tvrđavi zavijorila dvadesetmetarska hrvatska trobojnica, barjak slobode, demokracije i mira. Legalna i vrhunski profesionalno izvedena vojna operacija "Oluja" hrvatskim je građanima donijela pobjedu nad zločinačkom politikom nasilja i okupacije i toliko željeni mir. Kao blistava kruna svih vojno-redarstvenih operacija tijekom Domovinskog rata za slobodnu Hrvatsku, "Oluja" ostaje naše trajno nadahnuće i obvezujuća baština, naročito u suočavanju s novim izazovima", navodi se u čestitki.

Prisjećajući se s ponosom tih dana pobjede i slave, predsjednik Hrvatskog sabora zahvalnost izražava svim hrvatskim braniteljima te upućuje riječi poštovanja obiteljima hrvatskih vitezova, čiji su životi ugrađeni u temelje samostalne i neovisne hrvatske države.

"Zahvalnost za zasluge u stvaranju i izgradnji moderne Hrvatske pripada svim njenim građanima kojima ovom prigodom najiskrenije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja", navodi se u čestitki.

(Hina) xpp/xmb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙