FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadovoljstvo pulske bolnice - mogući kreditor Svjetska banka ili EBRD

Autor: dspo
PULA, 4. kolovoza 2011.(Hina) - Predsjednik Upravnog vijeća pulske Opće bolnice Valerio Drandić i ravnatelj te bolnice Lems Jerin na današnjoj su konferenciji za novinare izrazili zadovoljstvo potpisanim sporazumom između Vlade RH i Istarske županije o sufinanciranju izgradnje nove pulske bolnice, a, kako je rekao Drandić, kreditor bi mogla biti Svjetska banka ili Europska banka za obnovu i razvoj.

Drandić je izrazio zadovoljstvo i dogovorenim udjelom države od 75 posto jer su, kako je rekao, "početne pozicije bile znatno nepovoljnije za županiju".

"U pribavljanje novca krenut će se čim pulska tvrka 'Urbis' preda izvedbeni projekt nove bolnice", rekao je Drandić i dodao kako je rok predaje ugovoren za 1. studenoga, ali ga očekuju i prije. Po njegovim riječima, nakon toga slijedi raspisivanje natječaja za kreditora, a tekst natječaja je u pripremi.

Moguće je da se za kreditora izabere Svjetska banka ili Europska banka za obnovu i razvoj. Ako se ugovori kredit sa Svjetskom bankom ili Europskom bankom za obnovu i razvoj, raspisivanje natječaja nije obvezatno. Po sadašnjim saznanjima, Svjetska banka može ponuditi najnižu kamatu, u odnosu prema ostalima bankama, od dva posto te odgodu početka isplate kredita od pet godina s rokom otplate od 20 godina, objasnio je Drandić te dodao kako je realno očekivati početak izgradnje sredinom 2012. godine.

"Izgradnja bi trebala biti dovršena tijekom 2014., a nakon toga slijedi opremanje. Definirana je kompletna oprema u vrijednosti od 200 milijuna kuna, s time da bi se novac zatražio od strukturnih fondova EU-a", zaključio je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Valerio Drandić i dodao kako je županija sporazumom preuzela sufinanciranje 25 posto radova od planirane vrijednosti od 600 milijuna kuna.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙