FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HDZ: projekti od iznimnoga gospodarskog značenja

Autor: dspo
PULA, 1. kolovoza 2011.(Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivan Bubić i predsjednik istarskoga HDZ-a Marino Roce ustvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare kako je prošlotjedno potpisivanje ugovora o izgradnji pulske Opće bolnice i realizaciji projekta "Brijuni rivijera" od iznimne važnosti jer, osim gospodarskoga značenja, donose novu kvalitetu političkog djelovanja, života i rada na području Istre i Hrvatske.

Po riječima državnog tajnika Bubića, postignuti konsenzus IDS-a i HDZ-a na istarskome poluotoku, usprkos protivljenju nekih stranaka, najbolji je putokaz svima kako se zajedničkim djelovanjem i odlučnim djelovanjem mogu "sinergijski postići bolji gospodarski, politički i sveukupni odnosi".

On je rad premijerke Jadranke Kosor ocijenio odlučnim i beskompromisnim jer je "uspjela deblokirati pretpristupne pregovore, završiti ih u dvije teške godine, dobiti datum ulaska u Europsku uniju, žestoko se obračunati s korupcijom, provesti mjere gospodarskog oporavka i postaviti Hrvatsku na put izlaza iz gospodarske krize".

Za projekt "Brijuni rivijera", u sklopu kojeg će se u prvoj fazi graditi na tri mjesta - Pineti, Hidrobazi te Sv. Katarini - Monumenti, rekao je kako je riječ o najvećoj "greenfield" investiciji u hrvatskom turizmu. Dodao je kako je vlada nedavno objavila katalog s trideset investicijsklih projekata od interesa za Hrvatsku u javnom sektoru, čija je ukupna vrijednost u energetici, turizmu, vodnome gospodarstvu i prometnoj infrastrukturi 14 milijarda eura.

Podsjetio je da je Ministarstvo gospodarstva od 2004. do 2010. sufinanciralo izgradnju 18 poduzetničkih zona u Istri u ukupnom iznosu od 26,5 milijuna kuna, a one zapošljavaju oko 2470 ljudi.

Predsjednik istarskoga HDZ-a Marino Roce izrazio je čuđenje što SDP, koji sve ove godine koalira i sudjeluje u izvršnoj vlasti Istre, nije podupro projekt "Brijuni rivijera".

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙