FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljoprivrednici iz BiH najavili prosvjede

Autor: mtau
MOSTAR, 2. kolovoza 2011. (Hina) - Poljoprivrednici iz Bosne i Hercegovine najavili su održavanje prosvjeda na više graničnih prijelaza prema Hrvatskoj i ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu te su zatražili ostavku resornog ministra Jerke Ivankovića Lijanovića, nezadovoljni načinom podjele poticaja.

Na sastanku u Bihaću nekoliko je udruženja poljoprivrednika najavilo da će se prosvjedi održati 8. kolovoza na četiri granična prijelaza prema RH zbog dugovanja, ali i zbog izmjena uvjeta dodjele poticaja.

Zbog toga je zatražena ostavka ministra Lijanovića, kojega se optužuje da planom poticaja samo pogoduje velikim prerađivačima, poput Mesne industrije Lijanovići, kojoj je suvlasnik.

Poljoprivednici od vlade zahtijevaju promjene pravilnika o raspodjeli poticaja, a ako se u četvrtak na predstojećem sastanku s predstavnicima vlasti u Federaciji BiH ne udovolji njihovim zahtjevima, najavljuju potpuno blokadui graničnih prijelaza.

Vlasti su za poljoprivredne poticaje u Federaciji BiH u 2011. izdvojile samo 54 milijuna maraka (oko 200 milijuna kuna), mnogo manje nego druge zemlje u okružju, ponajprije Hrvatsku.

(Hina) xzkre ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙