FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: politika se mora uključiti u rješavanje problema povrata nekretnina benediktincima

Autor: dspo
PAZIN, 2. kolovoza 2011.(Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) smatra potrebnim da se i politika u Hrvatskoj uključi u rješavanje problema u vezi sa zahtjevom papinske komisije da se talijanskim bendiktincima vrati samostan Dajla sa zemljištem.

Tim povodom predsjednik HSP-a Danijel Srb na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu istaknuo kako se politika u ovaj slučaj mora uključiti na način da se zaštite interesi katoličke crkve u Hrvatskoj i porečko-pulske biskupije.

"Budući da se radi o sklopu problema koji je vezan uz međudržavne odnose i Osimske sporazume, smatramo potrebnim da se i politika u Hrvatskoj uključi u rješavanje tog problema na takav način da se zaštite interesi katoličke crkve i porečko-pulske biskupije", naglasio je Srb dodavši kako HSP daje punu potporu odlukama Hrvatske biskupske konferencije. Po njegovim riječima crkveni problemi trebaju se riješiti unutar crkve, no isto tako, dodao je, ako je i država uključena u problematiku, onda valja i nju uvesti u dijalog.

Inače, predsjednik HSP-a boravio je danas u Istarskoj županiji ne bi li, kako je rekao, ponovno pokrenuo rad i djelovanje ove stranke u Istri.

"Na predstojećim parlamentarnim izborima od Istre, u smislu značajnog izbornog uspjeha, ne očekujem previše, ali vjerujem da ćemo ostvariti solidan rezultat jer u zadnje vrijeme sve je više onih koji su zainteresirani za učlanjenje u ovu stranku", poručio je predsjednik HSP-a.

On se osvrnuo i na kapitalne investicije u Hrvatskoj istaknuvši kako su velika ulaganja do sada bila prilikom preuzimanja državnih tvrtki poput HT-a, INE i banke gdje su se kroz taj sustav radna mjesta u Hrvatskoj zapravo gubila, a ne stvarala.

"Mi želimo doznati podatak koliko je u Hrvatskoj greenfield investicija u Hrvatskoj realizirano, koliko je kroz njih otvoreno radnih mjesta i da se na takav način uspoređujemo s drugim zemljama", zaključio je predsjednik HSP-a Danijel Srb.

(Hina) xdspo yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙