FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvati i Bošnjaci o ustroju županijske vlade u HNŽ

Autor: zkre
MOSTAR, 1. kolovoza 2011. (Hina) - Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) počeli su u ponedjeljak razgovore o ustroju županijske vlade pošto su se stranački čelnici HDZ-a BiH, SDP-a BiH i i SDA načelno dogovorili o zajedničkom sudjelovanju u vlasti.

"Očekujemo dogovor oko uspostave vlasti. Dva HDZ-a očekuju poziciju premijera i pet hrvatskih ministarskih mjesta dok će SDA-u i SDP-u pripasti šest pozicija", rekao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a HNŽ-a Denis Lasić.

On očekuje skorašnji dogovor pošto su se strane načelno suglasile oko raspodjele pozicija.

Predsjednik ŽO SDP-a BiH Aner Žuljević ocijenio je kako se na prvom službenom sastanku usuglasio paritet oko pozicija između hrvatske i bošnjačke strane.

Dva HDZ-a popunit će svih šest hrvatskih pozicija, dok bi većinske bošnjačke stranke izabrale pet bošnjačkih ministarskih pozicija te jednu srpsku.

Čelnici HDZ-a BiH Dragan Čović, SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i SDA Sulejman Tihić usuglasili su protekloga tjedan da će se istodobno uspostaviti vlast u Središnjoj Bosni i Hercegovini, dvjema mješovitim hrvatsko-bošnjačkim županijama. Vlast u ovim županijama kao ni na državnoj razini u BiH nije uspostavljena deset mjeseci nakon izbora održanih 4. listopada prošle godine.

(Hina) xzkre yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙