FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: petero uhićenih nakon sukoba na Sinaju

Autor: vrad
KAIRO, 30. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Egipatska vojska uhitila je pet osoba nakon sukoba u kojem su poginule četiri osobe u petak u El-Arihu, na sjeveru Sinaja, izvijestila je u subotu službena egipatska agencija Mena.

Vojska je uhitila četvoricu muškaraca koje sumnjiči da su u petak sudjelovali u napadu na policijsku postaju u El-Arihu, a petog je privela dok je vozio automobil u blizini te postaje i našla kod njega dvije strojnice, javlja Mena.

Ta su se uhićenja dogodila kasno u noći na subotu, nakon sukoba naoružanih osoba koje su pokušale zauzeti policijsku postaju te sigurnosnih snaga i vojske.

Troje civila i vojni časnik ubijeni su, a 19 osoba je ranjeno u tim sukobima oko policijske postaje.

Oko 150 maskiranih osoba na kamionima i motociklima ušlo je u El-Arih noseći crne zastave s natpisom "Nema Boga do Alaha", rekli su svjedoci.

Napadači su prvo pucali u zrak, terorizirajući stanovnike, i uništili kip bivšeg predsjednika Anvara el-Sadata, kojeg su 1981. ubili islamisti, a zatim su napali policijsku postaju.

Nasilje se dogodilo nakon mirnih prosvjeda oko podneva na jednom od gradskih trgova, u okviru dana mobilizacije tijekom kojega su se stotine tisuća prosvjednika diljem zemlje okupile uglavnom na poziv islamističkih aktivista.

(Hina) xvrad ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙