FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat će blokirati blokirati pro-Gadafijeve televizije

Autor: akoz
KAIRO, 11. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Egipatski sud je donio odluku da glavne satelitska mreža u Egipatu više ne prikazuje 14 libijskih televizijskih kanala nakon što su emitirali netočne vijesti o Gadafijevim protivnicima, izvijestila je državna novinska agencija u ponedjeljak.

Televizijske postaje povezane s vladom libijskog čelnika šire "lažne informacije o libijskoj revoluciji protiv njegove vlasti", rekli su odvjetnici koji su pokrenuli slučaj, izvijestila je MENA. Programi tih televizija više neće biti emitirani putem Nilesat satelita koji je u vlasništvu Egipta, rekao je sud.

Nilesat je glavna komercijalna satelitska mreža za Bliski istok i sjevernu Afriku te pokriva i Libiju, uključujući istok te zemlje koji nadziru pobunjenici.

Glavne libijske televizijske postaje veliki dio programa posvećuju izvješćima s demonstracija za Gadafija, njegovim protuzapadnim govorima i domoljubnoj narodnoj glazbi. Pobunjenike uglavnom opisuju kao opasne naoružane razbojnike ili sljedbenike al Kaide.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙