FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković sa zamjenikom egipatskog ministra vanjskih poslova

Autor: kgab
ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - Državni tajnik za europske integracije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković sastao se u petak u Dubrovniku, na marginama Croatia Summita, sa zamjenikom egipatskog ministra vanjskih poslova Ahmedom Fathallom, priopćio je MVPEI.

Plenković je izvijestio sugovornika o uspješno završenim pristupnim pregovorima s Europskom unijom. Naglasio je pritom kako ovogodišnji Croatia Summit otvara dijalog na temu Mediterana te razmatra suradnju sredozemnih država u kontekstu globalnih gospodarskih i sigurnosnih izazova. Razgovaralo se o unaprjeđenju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Egipta.

Fathalla je čestitao je hrvatskoj vladi na završetku pristupnih pregovora s Europskom unijom te iskazao zadovoljstvo svojim boravkom u Dubrovniku. Tijekom sastanka razmotrena je politička situacija u Egiptu i susjednim zemljama regije, kao i stanje bliskoistočnog mirovnog procesa. Zamjenik ministra Fathalla izvijestio je o pripremama za predstojeće izbore u Egiptu.

Sugovornici su također razmotrili zajedničke iskustva i potencijale suradnje u okviru Unije za Mediteran, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙