FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska u rujnu raspušta parlament, saziva izbore u studenom

Autor: akoz
MADRID, 29. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Španjolska će raspustiti parlament krajem rujna i sazvati prijevremene parlamentarne izbore 20.studenog, najavio je premijer Jose Luis Zapatero u petak.

Izbori će se "održati 20. studenog", rekao je Zapatero na konferenciji za tisak.

Redovni izbori su trebali biti održani u ožujku 2012. godine no odluka o sazivanju prijevremenih izbora donesena je na inzistiranje desne Pučke stranke i uvjerljivog poraza Zapaterovih socijalista na lokalnim izborima 22. svibnja. "To je prirodna i razborita odluka", rekao je Zapatero.

Zapatero je konferenciju za tisak iskoristio i kako bi istaknuo da je "vlada ispunila dobar dio svojih ciljeva u drugom dijelu mandata".

"U složenom današnjem kontekstu gospodarstvo daje pozitivne znakove... Postavili smo temelj oporavka", ustvrdio je Zapatero s obzirom da je španjolsko gospodarstvo u prvom tromjesečju zabilježilo blagi rast od 0.3 posto.

U Španjolskoj, međutim, po brojkama objavljenim u petak, 20,89 posto Španjolaca još je uvijek bez posla što je najviša stopa nezaposlenosti u industrijaliziranim zemljama.

(Hina) xakoz ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙