FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 21. srpnja

Autor: djan
ZAGREB, 21. srpnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za četvrtak, 21. srpnja:

BRUXELLES - Izvanredni sastanak na vrhu čelnika 17 zemalja koji će se okupiti u četvrtak u Bruxellesu kako bi pokušali naći rješenje za grčku dužničku krizu i tako zaustavili širenje krize na druge članice Europske unije s visokim dugovima, poput Španjolske i Italije.

MERITT ISLAND - Povratak raketoplana Atlantisa na Zemlju, čime se ovim, 135. po redu i posljednjim letom, privodi kraju 30-godišnji program raketoplana NASA-e. Atlantis se posljednji put u utorak odvojio od Međunarodne svemirske postaje (ISS). SAD nema zamjenske svemirske brodove pa će ubuduće američki astronauti za prijevoz do ISS-a ovisiti o ruskim Sojuzima.

MADRID - Mahmud Džibril, predsjednik izvršnog odbora libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća stiže u posjet Španjolskoj. To su vijeće kao legitimnog predstavnika Libije priznale brojne zemlje, uključujući i Hrvatsku. Ministri vanjskih poslova EU-a su u ponedjeljak donijeli zaključke o Libiji i preporučili priznavanje vijeća kao legitimnog predstavnika libijskog naroda.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Branka Radman

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808722

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙