FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska vlada preživjela izglasavanje nepovjerenja

Autor: vkla
SOFIJA, 26. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Bugarska vlada desnog centra u utorak je u parlamentu preživjela izglasavanje nepovjerenja koje je zatražila oporba koja tvrdi da sadašnja vladajuća struktura nije uspjela iskorijeniti korupciju i osigurati mjesto Bugarske u schengenskoj zoni.

Uoči lokalnih i predsjedničkih izbora u listopadu, u toj najsiromašnijoj članici Europske unije ozbiljno rastu napetosti. Izbori će predstavljati test za premijera Bojka Borisova čija je popularnost pala zbog gospodarskih problema koji opterećuju zemlju i sporosti u provođenju reformi.

Borisova manjinska vlada prilikom izglasavanja nepovjerenja dobila je potporu 143 zastupnika, dok ih je 91 tražilo odlazak vlade. Usprkos lakoj pobjedi u parlamentu, osvojenoj uz glasove nacionalističke stranke Ataka i neovisnih zastupnika, ova vlada pred nadolazeće izbore mora pokazati vidljive rezultate u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Analitičari ocjenjuju da ovo drugo po redu izglasavanje nepovjerenja u posljednjih šest tjedana nije imalo nikakve šanse da uspije, već da je oporba to željela iskoristiti za povećanje rejtinga oporbene Socijalističke stranke.

(Hina) xvk ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙