FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Standard & Poor's snizio rejting Grčke, prognoza negativna

Autor: vmom
ATENA, 28. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Agencija za izdavanje kreditnih rejtinga Standar & Poor's snizila je rejting Grčke za dugoročno zaduživanje, ocjenivši da će planovi eurozone za restrukturiranje grčkog duga predstavljati djelomičan stečaj prezadužene članice eurozone.

Grčkoj je rejting dugoročnog zaduživanja snižen na 'CC', s 'CCC', uz negativnu prognozu, objavila je u srijedu Agencija.

U S&P-u ističu da su nakon razmatranja prijedloga eurozone za rješavanje grčke dužničke krize dogovorenih na prošlotjednom summitu eurozne zaključili da će restrukturiranje grčkog duga biti klasificirano kao djelomičan stečaj države prema metodama za utvrđivanje kreditnih rejtinga kojima se koristi njihova agencija.

Novi paket pomoći za Grčku uključuje 109 milijardi eura novih zajmova Grčkoj koje bi trebali osigurati EU i Međunarodni monetarni fond (MMF). Daljnjih gotovo 50 milijardi eura obvezali su se osigurati banke i ostali kreditori u privatnom sektoru.

"Po našem mišljenju, uvjeti obje opcije, one zamjene obveznica i one produljenja roka otplate čine se nepovoljnima za ulagače", kaže se u priopćenju S&P-a.

Početkom tjedna agencija za rejtinge Moody's također je snizila rejting Grčke, dok je Fitch dao naslutiti da bi mogao učiniti isto.

(Hina) xvmo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙