FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada nije dobila nikakav službeni prijedlog MOL-a, pa ga ne može ni komentirati

Autor: nbrc
ZAGREB, 27. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatska Vlada za sada nije dobila nikakav službeni prijedlog MOL-a pa to ne može ni komentirati, doznaje se u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva nakon što je objavljena izjava čelnika MOL grupe Jozsefa Molnara da bi mađarski MOL mogao ponuditi svoje trezorske dionice hrvatskoj Vladi u zamjenu za dionice Ine.

U Ministarstvu kažu kako je hrvatska Vlada pozvala MOL na razgovore oko realizacije projekata i ciljeve vezano za izmjene dioničarskog ugovora između Vlade i MOL-a o Ini.

Molnar je u razgovoru za mađarski poslovni dnevnik Napi Gazdasag izjavio kako bi MOL mogao ponuditi svoje trezorske dionice hrvatskoj Vladi u zamjenu za dionice Ine, što bi pomoglo u rješavanju spora oko upravljanja Inom.

Mađarska kompanija ima dovoljno sredstava za akviziciju vrijednu više od milijarde američkih dolara i razmatra potencijalne mete za širenje u regiji, uključujući poljsku rafineriju Lotos, kazao je Molnar.

Govoreći o aktualnom sporu u vezi s vlasništvom u Ini, Molnar je poručio da bi MOL-ove trezorske dionice "mogle biti praktične" u rješavanju spora oko MOL-ove 'podružnice' Ine, ali i u svim drugim pokušajima preuzimanja, piše mađarski dnevnik.

Hrvatska je Vlada početkom lipnja ove godine dala suglasnost za vođenje pregovora s mađarskim MOL-om kako bi se pristupilo drugoj izmjeni i dopuni Ugovora o međusobnim odnosima dioničara Ine.

Vlada je tada imenovala svoje izaslanstvo za vođenje pregovora s MOL-om o drugoj izmjeni i dopuni spomenutog ugovora, koji je sklopljen u srpnju 2003., a prvi put izmijenjen u siječnju 2009.

Cilj je pregovora, kako je tada istaknuto, osigurati učinkovitiju realizaciju ciljeva iz Ugovora, a posebno zadržavanje i jačanje nacionalne energetske stabilnosti te poboljšanje poslovanja Ine i njezine tržišne pozicije u Hrvatskoj, jugoistočnoj Europi i jadranskoj regiji.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙