FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH: Ina-MOL želi uništiti 1200 radnih mjesta Dioki-a

Autor: dmar
ZAGREB, 13. srpnja 2011. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u današnjem je priopćenju optužio Upravu Ine i MOL-a da želi uništiti 1200 radnih mjesta u Dioki-u.

Uspješno vođeni pregovori svih velikih vjerovnika o vlasničkom restrukturiranju Dioki-a, u kojima Ina nije sudjelovala iz njoj znanih razloga, dovedeni su pred završnu fazu i to je uplašilo Upravu Ine ili, ako hoćete, MOL-a, stoji u priopćenju SSSH-a.

Nije tajna da su svi veliki vjerovnici, u prvome redu banke i HEP, postigli dogovor o modelu restrukturiranja Dioki-a i nastavka uspješnog poslovanja jedne od strateški važnih tvrtki za Hrvatsku i velikog izvoznika koji 90 posto proizvoda plasira na inozemna tržišta.

Kada bi se to dogodilo, iz Ine-MOL-a bi morali odgovoriti zašto nisu ulagali u proizvodnju etana na kupljenim postrojenjima, već sustavno godišnje smanjuju količine te sirovine neophodne za proizvodnju Dioki-a, kaže se u priopćenju.

"Također bi morali odgovoriti zašto Dioki plaća 40 posto veću cijenu plina nego veliki potrošači u Hrvatskoj ili Mađarskoj? Zašto MOL kemijskoj tvrtki u Mađarskoj zaračunava manju cijenu iako Mađarska sav plin uvozi, a Hrvatska iz vlastitih izvora crpi 60 posto ukupno potrebnih količina plina?"

Zašto i zbog kojih interesa Ina-MOL želi zatvoriti 1200 radnih mjesta u Dioki-u - zbog duga od 68 milijuna kuna ili uništava naše da bi zaštitila svoje, pita SSSH te poručuje kako to neće proći.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙