FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: problematika državne imovine

Autor: hspa
DUBROVNIK, 22. srpnja 2011. (Hina) - Problematika državne imovine na području Dubrovačko-neretvanske županije bila je tema danas održanog sastanka ravnatelja Agencije za upravljanje državnom imovinom Tomislava Bobana i dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića.

Razgovarali su o neprivatiziranim trgovačkim društvima, osobito hotelskim kućama te o problemima općina s nekretninama koje su uknjižene na državu, a nužne su im za ostvarivanje pojedinih projekata.

Bilo je riječi o daljnjim postupcima u slučaju HTP-a Korčule nakon neuspjelih pokušaja prodaje dijelova poduzeća i o privatizaciji hotelskih poduzeća "Plat" i "Orebić" te dubrovačkih hotela "Maestral".

Posebna tema sastanka bila je atraktivna turistička zona u Kuparima u Župi dubrovačkoj. Utvrđeno je kako je završeno sve što je vezano uz prostorni plan i smještajni kapacitet te da su dovršene katastarske izmjene, čime je omogućeno raspisivanje natječaja za pravo građenja na tom području.

Na sastanku je bilo riječi i o rješavanju problema branitelja iz općine Slivnog, koji su dobili državno zemljište na korištenje, a koje je zatim u postupku povrata vraćeno prijašnjem vlasniku. Potvrđeno je da Agencija za upravljanje državnom imovinom traži zamjensku zemlju kako bi je ponudila vlasniku i tako omogućila braniteljima da se i dalje koriste zemljištem koje su dobili na natječaju.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙