FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad rijeka i Talijanska unija sufinanciraju rekonstrukciju škole na talijanskome i hrvatskom jeziku

Autor: hsup
RIJEKA , 22. srpnja 2011. (Hina) - Pismo namjere o suradnji na rekonstrukciji zgrade riječke Osnovne škole "San Nicolo", u kojoj se izvodi nastava na talijanskome i hrvatskom jeziku, potpisali su danas predstavnici grada Rijeke, Talijanske unije, Narodnog sveučilišta u Trstu i te škole.

Rekonstrukcijom se planira dogradnja prostorije za školsku knjižnicu, a vrijednost radova je 860.000 kuna.

Riječka gradska uprava osigurat će polovicu novca, a drugu polovicu osigurat će Talijanska unija i Narodno sveučilište u Trstu.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je riječ o dobrom primjeru suradnje i potvrde općeprihvaćene politike suživota i sudjelovanja talijanske manjine u svim dijelovima života u gradu.

Predsjednik Talijanske unije Furio Radin rekao je kako u statutu Rijeke piše da su Talijani u Rijeci autohtoni, da to ne bi ništa značilo kada ne bi bilo pretočeno u nešto konkretno, u suradnju na projektima, te da je rekonstrukcija škole "San Nicolo" upravo primjer dobre suradnje.

Predsjednik Narodnog sveučilišta u Trstu Silvio Delbello rekao je da taj projekt i prijašnji projekti potvrđuju da Rijeka želi unaprjeđivati izobrazbu na talijanskom jeziku.

Ravnateljica Osnovne škole "San Nicolo" Iva Bradaschia-Kožul istaknula je da su Talijanska unija i Narodno sveučilište u Trstu zainteresirani pomoći i u izgradnji školske športske dvorane te je dodala kako se nada da će to učiniti i Gradska uprava.

Osnovna škola "San Nicolo" ima 173 učenika, 37 nastavnika i drugog osoblja te 12 razrednih odjela od kojih se u njih osam nastava izvodi na talijanskom jeziku.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙