FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva

Autor: kgab
ZAGREB, 21. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj s kojim je razgovarao o pripremama za ovogodišnju Sinjsku alku i izrazio je nadu da će ona biti velik i važan kulturni i turistički događaj.

"Izvijestili su me o pripremama za ovogodišnju Alku, sve ide u najboljem redu, i nadam se da će i ova, ovogodišnja Sinjska alka biti velik i važan kulturni i turistički događaj. Ono što se radi u Sinju vezano uz Alku, uključujući Alkarske dvore, je velik poduhvat, to je nacionalni poduhvat i naravno, ne samo s moje strane nego i od strane vlade i svih institucija RH ima punu podršku", rekao je Josipović u izjavi za novinare nakon sastanka.

Predsjednik Viteškoga alkarskog društva Stipe Jukić rekao je novinarima da je to bio tradicionalan posjet predsjedniku tijekom kojeg mu je upućen poziv na ovogodišnju 296. Alku. Jukić je kazao da je Josipović prihvatio poziv sa zadovoljstvom te da se ove godine također očekuje dolazak premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića kao i velikog broja veleposlanika u Hrvatskoj.

"Mislimo da će ove godine Alka biti vrhunska kulturna i turistička izvedba", istaknuo je Jukić.

(Hina) xkga ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙