FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eurostar s većim prihodima i brojem putnika u prvom polugodištu

Autor: mkuz
LONDON, 20. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Eurostar, operater vlakova koji prometuju tunelom ispod La Manchea, u srijedu je izvijestio o rastu prihoda i broja putnika u prvoj polovini ove godine, što dijelom pripisuje porastu broja putnika iz Sjedinjenih Država.

Prihodi operatera brzih putničkih vlakova u prvih su šest ovogodišnjih mjeseci porasli za četiri posto na godišnjoj razini, na 421 milijun funti (481 milijun eura). Istodobno se broj putnika na tim linijama povećao za tri posto, na 4,7 milijuna.

Rast se smatra posebno snažnim s obzirom da su na rezultate za prvo polugodište 2010. pozitivno utjecali veći prihodi koji su proizišli iz poremećaja u zračnom prometu zbog oblaka vulkanskog pepela, izvijestili su iz operatera vlakova koji prometuju tunelom ispod La Manchea koji povezuje Veliku Britaniju i Francusku.

Broj međunarodnih putnika na njegovim linijama porastao je za 21 posto, djelomice i zbog "snažnog porasta" putnika iz SAD-a.

Ukoliko se isključi pozitivni utjecaj poremećaja u zračnom prometu na rezultate poslovanja u 2010., kada je Eurostar u promet uključio 70 dodatnih vlakova i prevezao 100 tisuća dodatnih putnika, tvrtka je ostvarila povećanje temeljnih prihoda za 12 posto.

(Hina) xmkuz yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙