FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: uhićeni stranci koji su nezakonito prešli granicu

Autor: zdra
VINKOVCI, 19. srpnja 2011. (Hina) - Uhićeno je deset stranih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu na državnoj cesti D-57 Negoslavci-Orolik na vukovarskom te južno od međunarodnoga željezničkog prijelaza Tovarnik na vinkovačkome području, izvijestila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Stranci su uhićeni jučer kada je na državnoj cesti Negoslavci-Orolik, nešto iza 12 sati, zatečeno troje državljana Sudana, jedan državljanin Libije i jedan državljanin Eritreje, dok je nedaleko željezničkoga prijelaza u Tovarniku, oko 21 sat, zatečeno petero državljana Afganistana.

Nakon uhićenja protiv sviju je doneseno rješenje o protjerivanju i određena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, a pokrenut je i postupak njihova vraćanja (readmisije) u Republiku Srbiju iz koje su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Prema podatcima vukovarsko-srijemske Policijske uprave (PU), u prvih šest mjeseci ove godine u nezakonitu prijelazu državne granice službenici te PU zatekli su i spriječili 484 strana državljana, a u istome razdoblju prošle godine 63, što je povećanje od čak 668 posto.

U nezakonitu prijelazu granice u najvećem broju zatečeni su državljani Afrganistana (314) i Pakistana (71) te osobe s područja palestinske samouprave u Izraelu (23). Pored njih, u Hrvatsku su u prvoj polovici ove godine nezakonito pokušali ući i državljani Tunisa, Irana, Albanije, Kosova, Gruzije, Iraka, Maroka, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Turske, Libije, Sudana, Somalije, Francuske, Mianmara, Alžira i Moldove.

(Hina) xzdra yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙