FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: 37 osoba uhvaćeno u nedopuštenoj vožnji glisera

Autor: dspo
PULA, 24. lipnja 2011.(Hina) - Čak 54 prekršaja Pomorskog zakonika i Zakona o morskom ribarstvu, među kojima 37 slučajeva prekršaja pri vožnji glisera, otkrivena su od utorka do četvrtka u sklopu najavljene akcije pomorske policije "Sigurnost na moru", izvijestila je danas istarska policija.

Po podacima policije, od tih 37 slučajeva devet se dogodilo u luci, a 28 osoba zatečeno je u brzoj vožnji glisera na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Otkriveno je i devet prekršaja športskoga ili rekreacijskog ribolova bez dozvole i po dva prekršaja podvodnog ribolova bez signalnih plutača te nenošenja dokumenata na brodici.

Policija je prekršajno kaznila u jednom slučaju istek tehničkog pregleda plovila, zatim nedostatak osiguranja za izvanbrodski motor na plovilu, plovidbu bez vinjete i bez potvrde za voditelja brodice.

Istarska policija radi sigurnosti na moru upozorava nautičare da se pridržavaju pravila o sigurnosti plovidbe, a posebice zabrane vožnje glisera na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

(Hina) xdspo ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙