FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sukobima u jemenskoj prijestolnici šestero ubijenih

Autor: akoz
SANA, 18. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - U sukobima između vladinih snaga i pristaša oporbe koji su izbili u ponedjeljak u jemenskoj prijestolnici Sani ubijeno je šest osoba, rekli su izvori iz oporbe.

Sukobi od ponedjeljka prvi su u Sani otkako je predsjednik Ali Abdulah Saleh odletio u Saudijsku Arabiju na liječenje zbog teških opeklina zadobivenih u lipanjskom pokušaju atentata.

Jedan od sukoba od Sani izbio je kada su prosvjednici koji traže Salehov odlazak s vlasti krenuli s trga na kojem logoruju već mjesecima, rekao je izvor koji nije želio biti imenovan.

"Stotine mladih krenulo je van područja održavanja mirnog prosvjeda gdje su se s njima sučelile snage sigurnosti i naoružane osobe u civilnim odjelima koji su na njih zapucali. Ubili su jednog prosvjednika i ranili osmero drugih", rekao je jedan izvor.

Na sjeveru Sane peteročlana obitelja ubijena je u granatiranju tijekom sukoba vladinih snaga s plemenskih prosvjednicima koji su uz oporbu, rekli su oporbeni i plemenski izvori.

Na jugu Jemena vojna ofenziva za ponovno zauzimanje pokrajinskog glavnog grada Zinjibara, koji su zauzeli islamistički militanti, ušla je u treći dan. Vojska je rekla da je ubila više od 20 boraca za koje se sumnja da su povezani s Al Kaidom.

(Hina) xakoz ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙