FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hemingwayev bar slavi 195. obljetnicu

Autor: bnov
HAVANA, 17. srpnja 2011. (Hina/AFP) - El Floridita, bar u Havani kamo je zalazio Ernest Hemingway i pijuckao Daiquiri, proslavit će 195. obljetnicu osnutka u srpnju 2012. organizirajući "najveći Daiquiri na svijetu" kako bi se našao u Guinnessovoj knjizi rekorda, objavio je lokalni tisak.

Prva etapa priprema tog događaja odvijala se tijekom tjedna organiziranjem natjecanja "kralj Daiquirija" na kojem je sudjelovalo 12 barmena zastupajući različite barove i restorane u Havani, objavila je kubanska informativna agencija AIN.

Manifestacije koje će se održavati gotovo godinu dana trebale bi kulminirati 6. srpnja 2012. pripremom "najvećeg Daiquirija na svijetu", kandidata za Guinnessovu knjigu rekorda, dodaje AIN.

Smješten u starom dijelu Havane, El Floridita posjeduje brončani kip u prirodnoj veličini Ernesta Hemingwaya (1899.-1961.) nalakćenog na šank, što je bila uobičajena piščeva poza tijekom godina koje je proveo na Kubi, od 1939. do 1960.

Daiquiri je kubanski koktel od ruma, limuna, šećera i smrvljenog leda. Ime duguje plaži na jugoistoku otoka na koju su se iskrcali američki vojnici 1898. godine.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙