FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet pojačan prema moru i unutrašnjosti

Autor: dmak
ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Promet je pojačan na većini cesta prema moru, ali i prema unutrašnjosti, u Istri, te duž jadranske obale na prilazima turističkih mjesta, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).

Na otoku Braču, zbog požara zatvorena je županijska cesta Ložišća-Dračevica.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su - na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda, te na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac(D34) i dalje prema Osijeku.

Do 16. srpnja za sav promet zatvorena je Podravska magistrala (D2) između mjesta Koška i Normanci. Vozi se zaobilazno smjerom Koška-Harkanovci-Ladimirevci-Bizovac.

Svakodnevno (osim nedjeljom i blagdanima), od 8 do 18 sati zbog razminiranja se zatvara državna cesta D38 između Lipika i Požege u naseljima Mijači i Španovica, a vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, subotom je od 4 do 14 sati i nedjeljom od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

Ulazak osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Metković (čekanja oko 30 min), te Macelj, Bregana i Plovanija (čekanja oko 10 min), a u oba smjera na Kaštelu (čekanja 15-30 min).

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara, izvijestio je HAK.

(Hina) pp/xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙