FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plodine otvorile tri nova hipermarketa u tri grada

Autor: nbrc
ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Trgovački lanac Plodine danas je otvorio tri nova hipermarketa u tri grada - Zaprešiću, Dugom Selu i Medulinu, ukupna vrijednost te investicije je 20 milijuna eura, a novi hipermarketi zapošljavaju 200 ljudi, uglavnom prodajnog osoblja, izvijestili su iz Plodina.

Predsjednik Uprave Plodina Mile Ćurković izražava zadovoljstvo poslovanjem i planom razvoja kompanije, posebice što, prema rezultatima za prvo polugodište ove godine, ostvaruju planirani rast od 10 posto.

S današnjim otvorenjima od početka 2011. Plodine imaju šest novih prodajnih centara, a do kraja godine bit će sveukupno 11 novih prodajnih centara, najavljuje Ćurković.

Ukupna površina hipermarketa Plodina u Zaprešiću, Dugom Selu i Medulinu iznosi 10.000 četvornih metara, asortimanska ponuda broji više od 20.000 proizvoda, a iz Plodina ističu da je više od 70 posto proizvoda iz asortimana domaćih.

Plodine, kompanija sa sjedištem i upravom u Rijeci, s tri nova hipemarketa sada ima ukupno 63 prodajna centra, a do kraja godine najavljuju otvaranje novih prodajnih centara u Otočcu, Malinskoj, Petrinji, Zagrebu i Karlovcu te modernizaciju nekih od postojećih prodajnih centara.

Iz Plodina ističu da su po ukupnim prihodima na drugom mjestu među trgovačkim lancima u Hrvatskoj.

Po podacima iz financijskog izvješća za prošlu godinu, Plodine su u 2010. ostvarile ukupni prihod od 2,64 milijarde kuna, a ukupni su rashodi iznosili 2,59 milijardi kuna. Ukupni prihodi i ukupni rashodi u prošloj su godini rasli za nešto više od 7 posto u odnosu na 2009. godinu.

Prošlu su godinu Plodine ostvarile neto dobit u iznosu 32,7 milijuna kuna, što je za 1,4 posto više nego godinu prije.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙