FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grbić: Postoje kvalitetni dokazi za osuđujuću presudu protiv Paravinje

Autor: brad
SARAJEVO, 14. srpnja 2011. (Hina) - Ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić izjavio je u četvrtak u Sarajevu kako smatra da policija raspolaže dovoljno kvalitetnim dokazima u slučaju Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo Drnišanke Antonije Bilić, koji bi ga mogli dovesti do osuđujuće presude protiv Paravinje.

"Držim da hrvatska policija u ovom trenutku ima vrlo kvalitetne dokaze protiv Paravinje koji će dovesti do osuđujuće kazne", kazao je Grbić.

Za Paravinju je konstatirao kako je u dosadašnjim iskazima bio vrlo prevrtljiv te je istaknuo kako hrvatska policija stoga istragu usmjerava na brojne potencijalne dokaze poput DNK uzorka i rute kretanja kamiona u kojemu je bila Antonija Bilić.

Grbić, koji se nalazi u Sarajevu na razgovorima o jačanju policijske suradnje između Hrvatske, BiH i Srbije, potvrdio je kako je u slučaju Paravinje u razgovoru sa svojim kolegama iz regije bio "vrlo otvoren" te je konstatirao kako je taj slučaj bio svojevrsna pljuska policiji i pravosuđu sve tri države.

Podsjetio je kako je Paravinja pri tom tek jedna od 300 osoba za kojima je izdana međunarodna tjeralica, koje se zbog državljanstva ne može izručiti zemljama koje ih traže zbog počinjenih kaznenih djela.

"Ostao sam neugodno iznenađen spoznajom da je 20-ak ovih osoba počinilo ubojstva, dvadesetak pokušaja ubojstva, pet ih se traži zbog silovanja, a šokantno je da je među njima i dvije osobe koje su spolno općile s djetetom", upozorio je Grbić.

Kazao je kako je nužno da predsjednici vlada, pravosuđa i unutarnjih poslova "ozbiljno razgovaraju o ovom pitanju" i onemoguće zloporabu instituta dvojnog državljanstva.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙