FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 4. srpnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

LODZ - Hrvatska košarkašica Sandra Mandir uvrštena je u najbolju petorku Europskog prvenstva u Poljskoj. Mandir je završila prvenstvo kao peti strijelac s prosjekom od 14.3 koševa, 4.6 skokova i 3.8 asistencija po utakmici.

Za najbolju igračicu prvenstva proglašena je Ruskinja Elena Daniločkina. U prvoj petorci su i Ruskinja Maria Stepanova, Čehinja Eva Vitečkova, te Turkinja Nevriye Yilmaz.

LODZ - U finalnom susretu Europskog prvenstva košarkašica u Poljskoj reprezentacija Rusije je pobijedila Tursku 59:42 (19:8, 14:15, 13:11, 13:8). Bilo je to šesto uzastopno finale za Ruskinje i treća titula nakon raspada SSSR-a. Turske košarkašice se mogu utješiti kako im je to prva medalja na europskim prvenstvima.

Rusiju su su do pobjede predvodile Maria Stepanova sa 18 koševa i 12 skokova, te Elena Daniločkina sa 12 koševa, dok je u turskim redovima jedina igračima s dvoznamenkastim brojem koševa bila Birsel Vardarli sa 10 koševa, tri skoka i četiri asistencije.

U susretu za treće mjesto francuske košarkašice su pobijedile Češku 63:56 (15:20, 9:10, 19:13, 20:13). Francuskinje je do pobjede predvodila Sandrine Gruda sa 26 koševa i šest skokova, dok je najefikasnija igračica u češkim redovima bila Katerina Elhotova sa 17 koševa. Francuska je na ovom prvenstvu branila zlato osvojeno prije dvije godine u Latviji.

ZAGREB - Srpski tenisač Novak Đoković od ponedjeljka je i službeno prvi igrač svijeta na novoj ATP ljestvici. Novi pobjednik Wimbledona tako je postao 25. igrač u povijesti koji je zasjeo na prvo mjesto u 38-godišnjoj povijesti ATP ljestvice. Đoković je osigurao prvo mjesto na novoj ATP ljestvici još u petak kada je u polufinalu Wimbledona svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu. Đoković, koji u 2011. ima omjer pobjeda i poraza 48-1, trenutačno ima 13.285 bodova, dok je dosadašnji prvi igrač svijeta, Španjolac Rafael Nadal sada drugi sa 11.270 bodova. Treće mjesto i dalje drži Švicarac Roger Federer sa 9.230 bodova.

Najbolje plasirani hrvatski igrač Marin Čilić pao je za jedno mjesto u odnosu na posljednju ATP ljestvici otprije dva tjedna, odnosno uoči Wimbledona, te je sada 27., Ivan Ljubičić je popravio plasman za jedno mjesto i sada je 32., dok je Ivan Dodig izgubio četiri pozicije, pa je sada 41. igrač svijeta.

ZAGREB - Dvije najbolje hrvatske tenisačice, Mirjana Lučić i Petra Martić, popravile su plasman na novoj WTA ljestvici, Lučić je skočila za pet mjesta i sada je 86. igračica svijeta, dok je Martić bolja za devet pozicija u odnosu na posljednju WTA ljestvicu otprije dva tjedna i sada je 89.

Prvo mjesto zadržala je Dankinja Caroline Wozniacki ispred Belgijanke Kim Clijsters i Ruskinje Vere Zvonareve. Pobjednica Wimbledona, Čehinja Petra Kvitova popravila je plasman za jedno mjesto i sada je sedma, dok je finalistica, Ruskinja Marija Šarapova također skočila za jedno mjesto i sada je peta.

Veliki pad doživjela je prošlogodišnja pobjednica Wimbledona, Amerikanka Serena Williams koja je izgubila čak 150 mjesta i sada je na 175. poziciji WTA ljestvice. Serena nakon prošlogodišnjeg Wimbledona nije igrala više od 11 mjeseci, tako da trenutačno ima samo bodove koje je osvojila na turniru u Eastbourneu i u Wimbledonu gdje je stigla do 4. kola.

LONDON - Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić pobjednik je juniorskog turnira u konkurenciji parova u Wimbledonu. Pavić je slavio u paru s britanskim tenisačem Georgeom Morganom. U finalnom susretu Pavić i Morgan, koji su bili postavljeni za druge nositelje pobijedili su britansko-češki par Olivera Goldinga i Jiria Veseloga 3:6, 6:4, 7:5.

Splićanin je u pojedinačnoj konkurenciji stigao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Japanca Kaichia Uchide.

SANTA FE - U susretu 1. kola skupine B nogometnog prvenstva Južne Amerike Paragvaj i Ekvador su u Santa Feu igrali 0-0. Nakon prvog kola u ovoj skupini sve reprezentacije imaju po bod, jer su Brazil i Venezuela ranije također odigrali 0-0.

BERLIN - Rezultati susreta drugog kola D skupine svjetskog prvenstva nogometašica koje se održava u Njemačkoj:

Brazil - Norveška 3:0 (Marta 22,48, Rosana 46)

Australija - Ekvatorijalna Gvineja 3:2 (Khamis 8, Van Egmond 48, De Vanna 51 / Anonman 21,83)

LJESTVICA:

1. Brazil 2 2 0 0 4:0 6

2. Australija 2 1 0 1 3:3 3

3. Norveška 2 1 0 1 1:3 3

4. E.Gvineja 2 0 0 2 2:4 0

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙