FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 14. srpnja

Autor: dsta
ZAGREB, 13. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za četvrtak, 14. srpnja.

ZAGREB - Zaračunata bruto premija 26 osiguravajućih društava u Hrvatskoj iznosila je krajem lipnja ove godine 4,95 milijardi kuna, što je za 2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, podaci su Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO). Po kumulativnim podacima HUO-a za prvo ovogodišnje polugodište, u skupini neživotnih osiguranja zaračunata je bruto premija u iznosu od 3,8 milijardi kuna ili 2,1 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a u skupini životnih osiguranja se sa 1,14 milijarde kuna bilježi pad od 1,8 posto. U skupini neživotnih osiguranja najzastupljenije je osiguranje od odgovornosti za upotrebu motornih vozila sa zaračunatom bruto premijom od gotovo 1,5 milijardi kuna, što je u odnosu na kraj lipnja prošle godine porast za 1,4 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u svibnju izdano 835 odobrenja za građenje, što je za 10,1 posto manje u odnosu na svibanj prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U prvih pet mjeseci ove godine izdano je ukupno 3.980 odobrenja za građenje, što je za 6,6 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u prvih pet mjeseci ove godine iznosi 8,6 milijardi kuna i manja je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 13,8 posto. Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u svibnju je 1,53 milijarde kuna, što je za 13 posto manje nego po odobrenjima izdanim u istom prošlogodišnjem mjesecu. Prema dozvolama za građenje izdanim u svibnju predviđena je gradnja 1.135 stana s prosječnom površinom od 95,3 četvornih metara.

ZAGREB - Broj profesionalnih ribara u Hrvatskoj blago raste, povećan je i broj ribarskih plovila, dok se pad bilježi se kod svih vrsta mreža. U Hrvatskoj je prošle godine bilo 3.995 ribara koji obavljaju gospodarski ribolov, što je tri posto više nego u 2009., objavio je Državni zavod za statistiku. Ukupan broj ribarskih plovila povećan je pak za četiri posto pa je tako lani bilo 4.029 plovila. Od toga je bilo 477 brodova ili sedam posto više, te 3.552 brodice, što je porast od tri posto. dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙