FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj mrtvih u nesreći na Volgi porastao na 104

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 13. srpnja 2011. (Hina) - Potvrđeni broj mrtvih u nesreći izletničkog broda Bulgaria, koji je potonuo u nedjelju na rijeci Volgi u Tatarstanu, porastao je na 104 nakon što su ronici u srijedu izvukli još dva mrtva tijela, javljaju ruski mediji pozivajući se na ministarstvo za izvanredne situacije.

"Do sada su pronađena 104 mrtva tijela. Na površinu su izvučena tijela jedne žene i djeteta", priopćila je služba za odnose s javnošću ruskog ministarstva za izvanredne situacije.

Na brodu, koji je korišten za turističko krstarenje po Volgi iako nije imao dozvolu za to, bilo je 208 osoba, među kojima oko 60 djece. Dopušteni broj putnika i članova posade tog broda bio je 140.

Nađena su tijela 64 žene, 19 muškaraca i 21 djeteta. Spašeno je 79 ljudi, a 25 osoba se još vodi pod nestalima iako se strahuje da su se i oni utopili.

Bulgaria, izletnički brod s dvije palube, sagrađen 1955. u tadašnjoj Čehoslovačkoj, po izjavama spašenih putnika potonuo je za samo osam minuta. Nesreća se dogodila za vrijeme nevremena oko 80 kilometara od Kazana, na dijelu na kojem je Volga jako široka. Od mjesta nesreće do obale ima otprilike tri kilometra. Dubina je na tom mjestu dvadesetak metara.

Rusija je pokrenula istragu ne samo protiv osoba koje se smatraju odgovornima za tu nesreću, već će kazneno goniti i kapetane dvaju brodova koji su prolazili mjestom nesreće i nisu se zaustavili i pomogli.

Uzrok nesreće se istražuje, a vjeruje se da se radi o tehničkoj neispravnosti.

(Hina) xkga ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙