FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dio preživjelih iz zrakoplova na liječenje u Moskvu

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 21. lipnja 2011. (Hina) - Četiri od ukupno osam osoba koje su preživjele zrakoplovnu nesreću nedaleko od sjeverozapadnog ruskog grada Petrozavodska u utorak rano ujutro može biti prebačeno na daljnje liječenje u Moskvu, a o preostale četiri osobe, među kojima je i jedan dječak, odlučivat će se kasnije, izjavili su liječnici, a prenose ruski mediji.

"Osmero preživjelih je pregledano u bolnici u Petrozavodsku. Njih pet može se prebaciti (u Moskvu). Što napraviti s djetetom, koje je u teškom stanju, odlučit će se kasnije", rekao je šef ruskog Centra za hitnu medicinu Sergej Gončarov.

U međuvremenu se stanje jedne osobe pogoršalo tako da i ona za sada ostaje u bolnici, a četiri će vjerojatno biti prebačene u moskovske bolnice.

Prema izjavi glasnogovornika ruskog ministarstva za izvanredne situacije, na popisu preživjelih su, među ostalim, majka i njezino dvoje djece, dječak u dobi od 9 i njegova 14-godišnja sestra, i jedna stjuardesa.

"Među putnicima je bio jedan građanin Švedske, jedan Nizozemac te dva Ukrajinca", rekao je glasnogovornik. Također je kazao da je prema preliminarnim podacima u zrakoplovu bila i četveročlana obitelj s dvojnim državljanstvom, ruskim i američkim. "Svi stranci su među poginulima", dodao je.

U nesreći ruskog zrakoplova Tupoljeva-134, koji se srušio rano u utorak pri slijetanju u zračnu luku u Petrozavodsku, poginule su 44 osobe.

Zrakoplov Tu-134 kompanije RusAir s 52 putnika i članova posade srušio se pri pokušaju slijetanja po gustoj magli u zračnu luku Besovec, pokraj Petrozavodska u ruskoj pokrajini Kareliji. Do nesreće je došlo kilometar prije aerodromske piste. Zrakoplov je udario u tlo, raspolovio se na dva dijela i zapalio.

Obje crne kutije pronađene su na mjestu nesreće.

Tupoljev-134 je zrakoplov sovjetske proizvodnje, čiji je prvi let bio 1967. godine. Nije poznato koliko je bio star zrakoplov koji se srušio kraj Petrozavodska.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izrazio je sućut obiteljima poginulih i zatražio da im se pruži sva moguća pomoć.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙