FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tragedija na Volgi: najmanje 116 poginulih

Autor: vkla
KAZAN, Rusija, 12. srpnja 2011. (Hina/AFP) - U potonuću riječnog kruzera na Volgi u nedjelju živote je izgubilo najmanje 116 ljudi, a dok ronioci izvlače tijela stradalih, među kojima i djece, Rusija je u utorak imenovala krivce te tragedije - direktoricu turističke agencije ArgoRetch Tour Svetlanu Iniakinu i stručnjaka za riječnu plovidbu Jakova Ivačova za koje postoji sumnja da su "zanemarili sigurnosne standarde".

Na kruzeru "Bulgaria" bilo je 192 putnika, a prema posljednjim informacijama iz vode je izvađeno 88 tijela, među kojima 19 djece. Tijela djece ronioci su izvukli iz glazbene dvorane u kojoj su, u trenutku potonuća, bili uhvaćeni u klopku.

Rusija je pokrenula istragu ne samo protiv osoba koje se smatraju odgovornima za tu nesreću, već će kazneno goniti i kapetane dvaju brodova koji su prolazili mjestom nesreće i nisu se zaustavili i pomogli.

U Kazanu, glavnom gradu Tatarstana, zastave su u znak žalosti na pola koplja, a stanovnici u Volgu bacaju cvijeće i pale svijeće za žrtve najteže riječne nesreće u zemlji.

Predsjednik Dimitrij Medvedev zapalio je svijeću u kapeli u svojoj rezidenciji u predgrađu Moskve, ali ni on niti premijer Vladimir Putin nisu posjetili mjesto nesreće.

(Hina) xvk ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙