FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH: objaviti rezultate pregovora s EU, a ne polazna stajališta

Autor: dsta
ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) zatražio je danas od Vlade da što prije "objavi stvarne rezultate pregovora s Europskom unijom, a ne polazna stajališta".

Nakon što je Vlada RH na svojim internetskim stranicama objavila dokumente iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom, SSSH u priopćenju "upozorava da objavljeni dokumenti predstavljaju početna pregovaračka stajališta RH ali ne i konačne rezultate pregovora". Naime, smatraju u SSSH, "iz objavljenih dokumenata ne vidi se koja su od traženih prijelaznih razdoblja i izuzeća zaista i prihvaćena od strane EU te od kojih je zahtjeva Hrvatska morala odustati".

"Ovakvim izostankom transparentnosti i neprovođenjem vlastite komunikacijske strategije, Vlada RH sama pridonosi stvaranju predrasuda i krivih predodžbi o procesu pristupanja EU te posljedično rastu euroskepticizma", smatra SSSH.

Ističu da "hrvatski građani i radnici imaju pravo znati što nam članstvo u EU donosi, posebice zato što smo upravo mi ti koji će donijeti konačnu odluku o pristupanju ili nepristupanju Europskoj uniji. Nadalje, moramo imati priliku pripremiti se na mogućnosti ali napose i obveze toga članstva, a za to nije preostalo mnogo vremena".

SSSH zahtijeva od Vlade RH da što prije objavi stvarne rezultate pregovora koji će utjecati na svakodnevni život i standard svih građana Hrvatske u cilju transparentnog informiranja hrvatske javnosti o svim učincima pristupanja Europskoj uniji te kako bi građani temeljem objektivnih informacija mogli donijeti informiranu odluku na referendumu o pristupanju EU.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙