FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 13. srpnja

Autor: dduk
ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. srpnja.

ZAGREB - U sklopu projekta "Analiza mirovinskog sustava" mjesečnik Banka i Institut za javne financije organiziraju radionicu o dosadašnjim učincima mirovinske reforme te o prijedlozima Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (10 sati, Institut za javne financije, Smičiklasova 21).

ZAGREB - Predstavnici skupine brodograditeljskih tvrtki održat će konferenciju za novinare na kojoj će, kako najavljuju, izraziti nezadovoljstvo Vladinom nakanom da projekt izgradnje ophodnog broda za potrebe Obalne straže dodijeli bez javnog natječaja i time diskriminira cijelu skupinu gospodarskih subjekata (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Ukupni promet hrvatske industrije u svibnju porastao je za 4 posto u odnosu na travanj, dok je na godišnjoj razini povećan za 0,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Pritom je na godišnjoj razini promet industrije na domaćem tržištu oslabio za 1 posto, dok je na stranom tržištu porastao za 13,2 posto. U prvih pet mjeseci ove godine promet industrije porastao je za 5,9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Podaci DZS-a o novim narudžbama industrije pokazuju rast u svibnju u odnosu na travanj za 23,7 posto, a u odnosu na svibanj prošle godine za 26,2 posto. Pritom su na godišnjoj razini narudžbe od industrije na domaćem tržištu porasle za 10 posto, dok su na stranom veće za više od 200 posto.

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙