FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi pokušava otkloniti strah od krize

Autor: akoz
RIM, 12. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi pokušao je u utorak otkloniti strahovanja da bi Italiju mogla zahvatiti financijska kriza u punom razmjeru a oporba je obećala olakšati prihvaćanje oštrih mjera za rezanje dugova.

"Za nas, za Italiju, ovo sigurno nije lak trenutak", rekao je Berlusconi u izjavi nakon kaotičnog jutra na financijskim tržištima. "Akcija o kojoj se raspravlja u parlamentu ubrzat će smanjenje duga. Već ove godine dovest ćemo primarnu bilancu u značajan plus", rekao je Berlusconi u izjavi.

"Kriza nas tjera da ubrzamo proces korekcije krajnje brzo, da ojačamo njegov sadržaj, u potpunosti definiramo daljnje korake da se proračun uravnoteži do 2014. godine".

U izjavi je Berlusconi, koji obično širi optimizam i koji se do sada hvalio uspjehom svoje vlade u izbjegavanju krize, rekao da je Italija u prošlosti prošla i složenije trenutke.

"Moramo biti ujedinjeni, povezani u zajedničkom interesu, svjesni da će napori i žrtve u kratkom razdoblju dovesti do trajnih i sigurnih dobiti", rekao je.

Mjere štednje još uvijek trebaju odobrenje parlamenta no i vlada i oporba su naznačili da žele da se paket brzo prihvati kako bi se umirila tržišta.

Glavna oporbena grupa, Demokratska stranka s lijevog centra, pozvala je da se paket prihvati do kraja tjedna a očekuje se da će vladajuća Kuća slobode podržati sve što ministar gospodarstva Giulio Tremonti predloži.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙