FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija očekuje što skoriju uspostavu vlade u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 27. lipnja 2011. (Hina) - Talijanski šef diplomacije Frano Frattini susreo se u ponedjeljak sa supredsjedateljem Doma naroda Parlamenta BiH i čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Pescari istaknuvši da očekuje što skoriju uspostavu Vijeća ministara u toj zemlji te da legitimni politički predstavnici preuzmu ključne pozicije u izvršnoj vlasti, priopćili su iz HDZ-a BiH.

Frattini je tijekom radnoga ručka na marginama međunarodnog Foruma za Mediteran koji se održava u Pescari rekao kako je 'neozbiljno što država već duže od osam mjeseci nema uspostavljenu državnu Vladu te je izrazio čuđenje što se ne primjeni načelo rotacije koje vrijedi u zemlji kako bi stranke s legitimitetom izabrale svoje predstavnike u državne institucije'.

Italija će kao članica Vijeća za provedbu mira i dalje pružati potporu kako bi BiH mogla samostalno preuzeti obveze, a politički se predstavnici u zemlji dogovorili oko najvažnijih pitanja, rekao je Frattini.

"Nema jednostavno smisla da je zemlja bez Vlade toliko dugo i vrijeme je da postignete dogovor", kazao je talijanski ministar vanjskih poslova.

(Hina) xzkre ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙