FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 12. srpnja

Autor: nles
ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 12. srpnja:

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora. Zasjedanje se nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o procjeni učinka propisa koji predviđa novi sustav procjene učinaka propisa zajedno s pratećom metodologijom i smjernicama za provedbu toga postupka. Riječ je o zakonu usklađenom sa zakonodavstvom EU-a, koji bi stupio na snagu 1. siječnja 2012. (9 sati, Trg Sv. Marka 6)

ZAGREB - Sjednica Gradske skupštine o cijenama dječjih vrtića u Zagrebu. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će odluku o utvrđivanju cijene vrtića na temelju dohodovnog cenzusa braniti do kraja te da neće odustati od njezina predlaganja Skupštini, iako očekuje da ona ma sjednici neće biti prihvaćena. Bandić smatra da postojeći proračun predstavlja temelj za provedbu odluke o dječjim vrtićima dok se ne donese novi proračun ili ne prihvati rebalans važećeg (9 sati, Starogradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, Dvorana "A")

ZAGREB - Preliminarni rezultati iskazanih potvrda upisa kandidata u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija na Sveučilištu u Zagrebu u akademskoj godini 2011./2012 - tema je konferenciji za novinare na kojoj će sudjelovati rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš i prorektorica za studente i studije prof. dr. sc. Blaženka Divjak (11 sati, mala vijećnica Rektorata, Trg maršala Tita 14)

RIJEKA - U sklopu programa Riječkih ljetnih noći, praizvedba predstave "Baba Jaga je snijela jaje" po romanu Dubravke Ugrešić u adaptaciji Ivora Martinića. Redatelj predstave je Ivica Buljan. U naslovnim ulogama igraju Ana Karić, Alma Prica, Milena Zupančić i Olivera Baljak (21,30 sati, plaža ispod bivšeg hotela "Park" na Pećinama)

VELIKI BRIJUN - Press konferencija i predstavljanje ovogodišnjeg programa Kazališta Ulysses. Novinarima će se obratiti osnivač i umjetnički voditelj kazališta Rade Šerbedžija, a redateljica Lenka Udovički predstavit će premijerni naslov sezone 11 "Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija". Na konferenciji će sudjelovati i dramaturginja Tena Štivičić te ostali članovi autorskog tima predstave (12 sati, terasa hotela Franina, Veliki Brijun. Brod iz Fažane polazi u 11,30 sati)

OSIJEK - U sklopu Osječkog ljeta kulture premijera predstave Marijane Fumić "Jedna žudnja, dva bodeža i tri demona u kosi", u režiji Aide Bukvić. U predstavi glume Olga Pakalović i Živko Anočić (21 sat, dvorište Rektorata)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Irena Petričević

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla ymć/yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙