FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 10. srpnja

Autor: mcur
ZAGREB, 10. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 10. srpnja.

ZAGREB - U Hrvatskoj će se održati izbori za članove vijeća nacionalnih manjina i za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i regionalne samouprave na kojima, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), pravo glasa ima ukupno 362.317 birača. Vijeća i predstavnici nacionalnih manjina, kao specifične institucije, biraju se radi ostvarivanja prava na sudjelovanje pripadnika nacionalnih manjina u javnom životu i zastupanju svojih interesa u jedinicama samouprave. Izbori se provode od 7 do 19 sati na 3730 biračkih mjesta širom Hrvatske. Tijekom dana DIP će na svojim internetskim stranicama u 12 i u 17 sati objaviti podatke o odazivu birača, dok će rezultati izbora biti objavljeni odmah nakon što ih utvrde nadležna izborna tijela.

(*)PREVLAKA/ŠIPAN - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor posjetit će najjužniju točku Hrvatske na Prevlaci i sastat će se s bivšim vlasnicima zemljišta (10 sati, mjesto Vitaljina na Prevlaci). U šipanskoj luci premijerka Kosor će otvoriti rekonstruiranu rivu (12,40 sati, Šipan).

DUBROVNIK - U Dubrovniku će biti otvorene 62. Dubrovačke ljetne igre tijekom kojih će do 25. kolovoza biti prikazan raznovrstan dramski i glazbeni program. U glazbenom programu će tako nakon 26 godina izbivanja s Igara nastupiti pijanist Ivo Pogorelić, dok će u dramskom programu biti izvedeno nekoliko premijera. Otvorenju igara prisustvovat će predsjednik države Ivo Josipović. (21 sat). Prethodno će se održati svečana sjednica Festivalskog vijeća u Festivalskoj palači (11 sati, Od Sigurate 1).

UMAG - Ceremonija svečanog zatvaranja i dodjela Grand prix nagrada na ovogodišnjem međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav (21 sat, Trg slobode).

Zvjezdicom (*) je označen događaja za koji je poziv stigao nakon emitiranja prve najave događaja za nedjelju, 10. srpnja.

Dežurni urednici na desku:

ujutro/poslijepodne: Irena Petričević

poslijepodne/navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt yipet/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙