FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo međunarodni program Festivala igranog filma u Puli

Autor: dspo
PULA, 9. srpnja 2011.(Hina) - Prikazivanjem filma "Trofejna žena" redatelja Françoisa Ozona u kojoj glume Catherine Deneuve i Gerard Depardieu večeras je na pulskom Kaštelu započeo međunarodni program "Europolis Meridijani" ovogodišnjeg 58. Festivala igranog filma u Puli.

U međunarodnom programu koji je ove godine uglavnom fokusiran na žene i žensku tematiku bit će prikazana 22 filma selektirana s najuglednijih svjetskih festivala (Venecija, Cannes, Berlin, Rim, Karlovy Vary...) koji će svoju hrvatsku premijeru imati upravo u Puli.

U sklopu međunarodnog programa prvi put u Hrvatskoj bit će prikazan i britanski film "Ženska prava hoću" redatelja Nigela Colea. Riječ je o humornoj drami nastaloj po istinitim događajima iz 1968. u pogonu Forda u engleskom gradiću Dagenhamu, gdje su radnice uspjele izboriti jednake plaće kao i muškarci. U glavnim ulogama nastupaju Sally Hawkins i Bob Hoskins.

Program "Europolis Meridijani" premijerno se prikazuje od danas do petka, 15. srpnja na Kaštelu i u Kinu Valli u 19,00 sati, a bit će repriziran od 16. do 23. srpnja u Kinu Valli.

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙