FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matanićev film "Majka asfalta" na festivalu u Jeruzalemu

Autor: agrb
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Dugometražni igrani film "Majka asfalta" Dalibora Matanića sudjelovat će na 24. međunarodnom filmskom festivalu u Jeruzalemu, gdje će biti prikazan u sklopu programa "Panorama" s još tridesetak filmova iz cijelog svijeta, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Matanićev film će na tom festivalu, koji se održava od 7. do 16. srpnja, biti prikazan u programu u kojemu su i novi filmovi međunarodno priznatih filmskih autora, među ostalim, Bele Tarra, Nurija Bilgea Ceylana i Takashija Miikea.

Ta priča o propasti braka mladoga para i mladoj ženi koja sa sedmogodišnjim sinom luta hladnim zagrebačkim ulicama potrazi za utočištem svjetsku je premijeru imala Međunarodnom festivalu u Pusanu u Južnoj Koreji, a nakon što je na Festivalu igranog filma u Puli 2010. Marija Škaričić osvojila Zlatnu Arenu za najbolju glavnu glumicu.

U siječnju ove godine film je osvojio tri velike nagrade FIPA d’or na prestižnom FIPA - International Festival of Audiovisual Programs u francuskom gradu Biarritzu.

Producenti filma su "Kinorama" i Hrvatska radiotelevizija, a sufinancijer HAVC.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙