FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi uspjeh mladih hrvatskih informatičara

Autor: tmar
ZAGREB, 9. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatska informatička reprezentacija, u kojoj su bila četvorica učenika osnovnih i srednjih škola do 16 godina, osvojila je na Petoj juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi (JBOI 2011) u Bistriti u Rumunjskoj prvo mjesto po bodovima i medaljama između 11 zemalja, priopćio je Hrvatski savez informatičara.

Hrvatski su natjecatelji osvojili četiri medalje - zlatne Dominik Gleich iz zagrebačke XV. gimnazije i Mislav Balunović iz Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda. Srebrnu medalju osvojio je Ivan Lazarić iz puske Osnovne škole Centar a brončanu Mihael Liskij iz zagrebačke Udruge informatičara Božo Težak.

Prema propozicijama, natjecanje se odvijalo dva dana, a sastojalo se od rješavanja šest zadataka u više programskih jezika.

Svaka zemlja nastupila je s timom od četiri učenika, a Hrvatsku su zastupala četvorica s najboljim rezultatima na 17. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi. Njihovi voditelji bili su Aron Bohr i Adrian Satja Kurdija.

U Hrvatskom savezu informatičara napominju da su ponovno morali iz svojih izvora izdvojiti dodatna financijska sredstva za provođenje tog važnog programa za najmlađe hrvatske informatičke olimpijce, kako bi se nastavio kontinuitet međunarodnih nastupa i izvrsnih rezultata, koje već tradicionalno postižu mladi hrvatski informatičari u Europi i svijetu.

(Hina) xpp/xmt yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙