FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 8. srpnja

Autor: dduk
ZAGREB, 7. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 8. srpnja.

KRK - Stanje na glavnim emitivnim tržištima i rezultati u lipnju i prvih šest mjeseci, teme su sastanka koji će se održati u organizaciji Ministarstva turizma. U ministra Damira Bajsa sudjelovat će čelnici Hrvatske turističke zajednice, Primorsko-goranske županije, Grada Krka i direktori predstavništava HTZ-a s vodećih emitivnih tržišta kao i direktori županijskih turističkih zajednica priobalja. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (11,00 sati početak sastanka, 12,00 sati izjave, Valamar Koralj Romantic Hotel, Vlade Tomašića bb).

ZAGREB - U Hrvatskoj obrtničkoj komori bit će predstavljen projekt "Hrvatska autohtona kuhinja", projekt u čijoj su pripremi sudjelovali Ministarstvo turizma, HOK, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski kuharski savez. Tom će prilikom biti predstavljen Pravilnik o utvrđivanju posebnog standarda – Hrvatska autohtona kuhinja, kojim se promovira hrvatska autohtona gastronomska ponuda putem sustava hrvatskih gospodarskih komora, odnosno u deset hrvatskih gradova tijekom mjeseca srpnja (11,00 sati, Obrtnička komora Zagreb, Ilica 49).

MAKARSKA - Sanirani dio državne ceste Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica s novim tunelom Stupica, dužine 230 metara, bit će pušten u privremeni promet. Novim tunelom izbjegava se prometovanje dijelom ceste Makarska-Vrgorac koja je zatvorena 24. listopada prošle godine zbog velikog odrona kamenja i stijena. Nakon toga iz Makarske za Vrgorac i obratno putovalo se Jadranskom magistralom preko Ploča ili autocestom između čvorova Šestanovac i Ravča. Tunel je bilo potrebno osposobiti za prometovanje tijekom turističke sezone te su dovršeni najnužniji radovi kako bi se pod posebnom regulacijom mogao pustiti u promet (puštanje u promet u 10 sati).

ZAGREB - Hrvatski hotelijeri ove godine odrađuju jednu normalnu poslovnu godinu koja je za razliku od prošle dvije bez većih stresova i lomova, a s obzirom da oni na Jadranu za srpanj i kolovoz bilježe 90-100 postotnu rezerviranost i popunjenost objektivno je očekivati bolju turističku godinu od lanjske, ocjena je predsjednika Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) Kristijana Šustara. Ističući u razgovoru za Hinu da su hoteli diljem Jadrana, od Istre do Dubrovnika, za srpanj i kolovoz mahom puni, Šustar napominje da se može dogoditi da zbog oscilacija u dolascima i odlascima gostiju bude neko prazno mjesto, ali da to traje tek par dana. To nije, kako kaže, ništa čudno niti različitije od prošlog ljeta, jer kad će hoteli biti puni ako ne u špici sezone, ali u svemu ipak ne vidi prostor za neki veliki rast, osim 2 do 3 posto u odnosu na lanjsko ljeto, s obzirom da nemamo više kapaciteta. Iako u cijenama kod hotelijera ove godine nije bilo većih promjena u odnosu na prošlu vjeruje da će se porast fizičkog prometa (dolazaka i noćenja) odraziti i na povećanje prihoda i drugih financijskih pokazatelja, što nije bio slučaj prošle godine.

dežurne urednice:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙