FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radio Taxi Zagreb zatražio zabranu rada taksistima Cammea

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. srpnja 2011. (Hina) - Udruženje auto taksi prijevoznika grada Zagreba - Radio Taxi Zagreb izvjestilo je na današnjoj konferenciji za novinare da je podnijelo prijavu i zatražilo zabranu rada i poništenje dozvola za obavljanje auto taksi prijevoza za tvrtke Grupe Cammeo zbog kršenja Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i Gradske odluke o autotaksi prijevozu na području Zagreba.

"Uvidom u materijalne dokaze koji su u našem posjedu ustanovili smo da tvrtke Grupe Cammeo obavljaju autotaksi prijevoz na području grada Zagreba s najmanje 115 taksi vozila unatoč činjenici da im je na Javnom pozivu dodijeljeno ukupno najviše 78 dozvola", izjavili su predstavnici Radio Taxi Zagreba, tajnik Radio Taxi Zagreba Igor Ukalović, glasnogovornik Emir Pašalić te odvjetnik Lav Božičević.

Radio Taxi Zagreb raspolaže s konkretnim dokazima da taksi Cammeo ne obavlja djelatnost autotaksi prijevoza na zakonit način, odnosno radi na crno koristeći više automobila nego ima važećih dozvola, izjavio je odvjetnik Božičević.

Istaknuo je kako su podnijeli prijave s konkretnim dokazima (snimke, evidencija vozila, registracije) Državnom inspektoratu i Inspekciji za cestovni promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Od njih traže da obave inspekcijski nadzor i odmah donesu rješenje o zabrani rada taksi Cammeu te pečaćenje prostorija, uređaja i druge opreme za rad ili namijenjene radu.

Odvjetnik Božićević je rekao da su podnijeli i prijavu nadležnom zagrebačkom Gradskom uredu, da donese rješenje o prestanku važenja tih taksi dozvola jer je "očigledno da se dozvole zloporabe i ne koriste u skladu sa zakonom i propisima, odnosno, obavlja se rad na crno".

Rekao je i da su Državnom odvjetništvu podnijeli prijave protiv nadležnog Gradskog ureda koji je obavljao javni poziv jer se, kako tvrdi, za vrijeme javnog poziva postupalo nejednako prema ponuditeljima.

Ustvrdio je kako imaju dokaze da se određenim tvrtkama odbijao prijedlog zbog toga što nisu dostavljali licenciju za vozila, a drugima se dao rok od 30 dana za dostavu licencije za vozila.

Predstavnici Radio Taxi Zagreba upozorili su i da vozila Cammeo Grupe posluju izvan propisanih taksi stajališta, ne poštujući ni osnovne prometne propise, vrbujući klijente na nogostupima, na autobusnom stajalištima, na pješačkim prijelazima, na obilježenim mjestima za invalide, ispred noćnih klubova na kolniku, zakrčujući prometnice poput primjerice Ulice grada Vukovara, prikazavši kao dokaz video zapis.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙