FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šestorica osuđena zbog preprodaje 3,5 kilograma marihuane

Autor: amat
ZAGREB, 7. srpnja 2011. (Hina) - Zbog raspačavanja gotovo 3,5 kilograma marihuane danas su na zagrebačkom Županijskom sudu šestorica mladića nepravomoćno osuđena na kazne od dvije i pol do tri godine i dva mjeseca zatvora.

Danijel Pralas, Mario Bubalo, Emanuel Elezović i Andrija Bosančić optuženi su da su u Zagreb donijeli veću količinu marihuane koju su Marko Gabaj i Igor Đurek trebali preprodati u manjim količinama.

No, policija im je ušla u trag kada je Đurek 2. travnja prošle godine uhićen u središtu Zagreba s gotovo 380 grama "trave". Dan kasnije pretražen je stan kojim se koristio Andrija Bosančić, a u kojem je policija pronašla nešto manje od tri kilograma marihuane.

"Ovo suđenje rezultat je sumanute ideje da bi se manipulacijom s drogom mogao nabrzinu zaraditi novac", kazao je sudac Vladimir Vinja obrazlažući presudu.

"Bez obzira što mislili o marihuani, gotovo četiri kilograma nije šala jer kada se stavi na tržište može unesrećiti puno mladih ljudi. Marihuana nije heroin ili kokain, ali je također opasna jer većina ovisnika ne krene odmah s najtežim drogama", ustvrdio je sudac.

Mladićima, od kojih su neki već kažnjavani zbog zlouporabe droga, poručio je da su "loše krenuli u život" jer će policija za njih pitati svaki put kada marihuana prođe krajem gdje žive.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙