FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođen bivši načelnik općine Galovca Slavko Šare

Autor: barn
ZADAR, 1. srpnja 2011. (Hina) - Bivši načelnik općine Galovca Slavko Šare oslobođen je na Županijskome sudu u Zadru optužbi za zloporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava te za stjecanje protupravne imovinske koristi od 100.000 kuna.

Sutkinja Enka Moković rekla je u obrazloženju presude kako tužiteljstvo nije dokazalo da je Šare sebi pribavio ikakvu imovinsku korist, a nije dokazano ni krivotvorenje ni povreda obveze vođenja poslovnih knjiga.

Nakon mnogih financijsko-knjigovodstvenih i grafoloških vještačenja tužiteljstvo nije dokazalo da je Slavko Šare 2002. godine kao tadašnji načelnik općine Galovca pribavio sebi bilo kakvu protupravnu imovinsku korist. Općina u tom razdoblju nije uredno vodila poslovne knjige i proračun, ali je za to predviđena prekršajna odgovornost – obrazložila je presudu sutkinja Moković.

Nakon presude Šare je postupak nazvao "tipičnim montiranim političkim procesom u kojem su se optužbe temeljile na 70 kilograma fotokopiranih dokumenata".

U postupku koji je počeo 18. siječnja ove godine zajedno sa Slavkom Šarom bili su optuženi i njegov zamjenik Marijan Burčul i tajnik galovačke općine Marin Ćosa, ali je tužiteljstvo prije završetka postupka odustalo od optužaba pa su tužbe protiv Burčula i Ćose odbačene.

(Hina) xbarn ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙