FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: SDP prozvao SDSS za nezakonito postupanje

Autor: ivuc
, 7. srpnja 2011.(Hina) - Osječko-baranjska županijska organizacija SDP-a prozvala je danas u Osijeku SDSS-ovu vlast u erdutskoj općini za nepoštivanje zakona, čime se oštećuju građani i općinski proračun, kao i HDSSB-ovu županijsku vlast što dopušta i ignorira takvo postupanje.

Na konferenciji za novinare SDP-ov vijećnik u erdutskoj općini Pavle Hajduković je, uz ostalo, naveo primjer plinofikacije općine, za što je sporazum s tvrtkom "Emanita" bio sklopljen još 2002. , a tvrtka je u međuvremenu završila u stečaju, iz kojeg tražbine nije naplatila ni općina, ni građani. Građani su oštećeni za oko 1,9 milijuna kuna, općinski proračun za oko 1,2 milijuna kuna, a izgradnju plinske mreže preuzela je tvrtka "Crodux", koja od građana traži da ponovno plate priključak, rekao je Hajduković.

Ustvrdio je kako je predsjednik općinskog vijeća Jovo Vuković u klasičnom sukobu interesa jer je njegova tvrtka "Vuković company", koja kao kooperant sudjeluje u gradnji općinskoga dječjeg vrtića, a obavljala je i druge poslove za općinu.

Predsjednik županijske organizacije SDP-a Domagoj Hajduković ocijenio je nedopustivim da ostale stranke u toj općini zatvaraju oči pred pljačkom poreznih obveznika te da županija, iako je o tome obaviještena, ne čini ništa kako bi to spriječila.

Župan ima političku i moralnu odgovornost ne dopustiti da se takve stvari događaju, ali je to ipak odlučio ignorirati, a narodna mudrost govori kako je lopov i onaj tko krade, i onaj koji drži ljestve, upozorio je Domagoj Hajduković.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙